Vacancy: Monitoring & Evaluation, Learning Specialist, NL

Vacancy: Monitoring & Evaluation, Learning Specialist, NL

The successful incumbent will lead the development and implementation of a global  Monitoring, Learning, and Development (MEL) strategy for IWPR, improving the identification and use of evidence to inform learning and change across the organisation. The role will enable IWPR to learn and continuously improve its programmes, processes and systems, working with a range of stakeholders including programme staff, the executive management team and partner organisations.

World Press Freedom Day 2019

World Press Freedom Day 2019

On World Press Freedom Day we celebrate the courageous local journalists and local people caught up in crises around the world.

Human Rights Weekend  7-10 Februari, De Balie Amsterdam

Human Rights Weekend 7-10 Februari, De Balie Amsterdam

IWPR Nederland ondersteunt het HR Weekend op 7-10 februari in De Balie in Amsterdam. De online kaartverkoop is inmiddels gestart. Door hier te klikken op de verschillende programma onderdelen kun je kaarten kopen. 

Op 8 februari neemt IWPR’s Iraq program director Nabil Koudry deel aan een panel discussie ‘Media Freedom under threat’.

Syrian Women Tour: 25 en 27 september in Den Haag en Amsterdam

Syrian Women Tour: 25 en 27 september in Den Haag en Amsterdam

Van 25 tot 27 September bezoeken Zaina Erhaim, projectcoördinator van IWPR, en 4 Syrische vrouwelijke activisten met verschillende achtergronden en ervaringen Nederland. Zij gaan met beleidsmakers, politici, pers en publiek in gesprek over de toekomst van Syrie en de rol van vrouwen daarin. Neem deel aan een van de publieke avonden in Humanity House in Den Haag of De Balie in Amsterdam.

Kan Centraal-Azië haar arbeidspotentieel nieuw leven inblazen?

Kan Centraal-Azië haar arbeidspotentieel nieuw leven inblazen?

Centraal-Aziatische landen falen in hun inspanningen om hun arbeidspotentieel nieuw leven in te blazen, aldus experts tijdens een IWPR-evenement in Bishkek in Kirgizië. Het event maakt onderdeel uit van het ‘Giving Voice, Driving Change – from the Borderland tot he Steppes Project’, een doorlopend project om de capaciteit van jonge experts en analisten te vergroten.

Bouwen aan hoop voor Irakese verkiezingen

Bouwen aan hoop voor Irakese verkiezingen

IWPR heeft een reeks bewustwordingsworkshops gelanceerd in zes Irakese provincies om deelname aan parlementsverkiezingen op 12 mei 2018 aan te moedigen. Er zijn oproepen geweest, vooral van jonge mensen, om de verkiezingen te boycotten vanwege wijdverspreide teleurstelling over de prestaties van de huidige en vorige regeringen.

IWPR vecht tegen online gender gerelateerd geweld

IWPR vecht tegen online gender gerelateerd geweld

IWPR heeft een publicatie uitgegeven, genaamd ‘Live Hacks’, met advies aan activisten en mensenrechtenverdedigers die het risico lopen op gender gerelateerd geweld in vijandige online omgevingen. Vrouwen hebben 27 keer meer kans om slachtoffer van online geweld te worden dan mannen, zo blijkt uit een verslag van de VN over cybergeweld tegen vrouwen en meisjes.

Vrouwenrechten als pad naar sociale en politieke verandering

Vrouwenrechten als pad naar sociale en politieke verandering

IWPR viert vandaag op Internationale Vrouwendag de moed en inzet van alle vrouwelijke journalisten en activisten wereldwijd. Lees hier de blog 'Vrouwenrechten als pad naar sociale en politieke verandering' en de speciale 'Press for progress' pagina met verhalen van en over deze dappere vrouwen in de frontlinies.

IWPR Nederland ontvangt 1 miljoen van Postcode Loterij

IWPR Nederland ontvangt 1 miljoen van Postcode Loterij

Gisteravond heeft de Postcode Loterij op het Goed Geld Gala in het Koninklijk Theater Carré bekend gemaakt welke goede doelen dit jaar geld ontvangen. IWPR is verheugd en dankbaar een donatie van 1 miljoen euro te mogen ontvangen voor haar wereldwijde inspanning voor de vrijheid van meningsuiting. Het geld helpt IWPR lokale journalisten en activisten in conflictgebieden een stem te geven. 

Overleven in Damascus

Rafia Salameh (niet haar echte naam) is een 32-jarige activiste uit Damascus. Ze werd sinds 2011 vier keer opgepakt door de veiligheidsdiensten, maar wil haar land niet verlaten en blijft vechten voor de vrijheid van Syriërs. ‘Je kunt Damascus het beste vergelijken met Noord-Korea’, zegt ze. ‘De muren hebben oren en je beste vrienden kunnen je verraden’. 

Internationale Vrouwendag: de moed om te veranderen

Internationale Vrouwendag: de moed om te veranderen

In geen van de landen waar IWPR actief is, zijn vrouwenlevens gemakkelijk of comfortabel. Daarom besteden we op 8 maart, Internationale Vrouwendag, extra aandacht aan vrouwen die op zoek gaan naar verandering, omdat ze niet langer onopgemerkt willen blijven, hoe zwaar hun leven ook mag zijn.

FGM in Georgië gestopt

FGM in Georgië gestopt

Een prachtig voorbeeld van wat onderzoeksjournalistiek vermag, leverde de Dagestaanse Aida Mirmaksumova onlangs. In november publiceerde zij een aangrijpend verhaal over vrouwenbesnijdenis – een traditie die nog altijd bleek te bestaan in een verre provincie van het land. Dit stuk was voor de Georgische overheid aanleiding om in actie te komen. 

23 december 2016

23 december 2016

4 MILJOEN BRIEVEN VOOR DE INWONERS VAN MOSUL

Op 22 december zijn vanuit een vliegtuig 4 miljoen brieven gedropt boven het bezette Mosul, geschreven door gewone Irakezen, om steun te betuigen aan hun landgenoten. Een unieke actie die voortkwam uit IWPRs #Letters to Mosul. 

13 oktober 2016

13 oktober 2016

Alaa al-Zhuhouri is het pseudoniem van een 20-jarige vrouw die Syrië moest ontvluchten. Hoe haar vlucht verliep, beschrijft ze bijna feitelijk.

Dankzij Zaina Erhaim, IWPRs project coördinator, kunnen vrouwen als Alaa hun verhaal aan ons vertellen. Zelf verblijft Zaina momenteel in Engeland, waar ze probeert haar paspoort terug te krijgen...

26 augustus 2016

26 augustus 2016

Twee geiten, een baal rijst, een fles olie en wat snoep: dat betaalde de zestigjarige Abdul Karim voor zijn zesjarige bruid. Maar zelfs in de Afghaanse provincie Ghor, waar kindbruiden en gedwongen huwelijken heel normaal zijn, bleek dit een brug te ver.

19 augustus 2016

19 augustus 2016

Terwijl de beelden van de kleine Omar Daqneesh uit Aleppo de wereld schokken en symbool staan voor wat de inwoners van de stad ondergaan, twee berichten uit de bevrijde gebieden van Syrië - waar het leven uiteraard nog steeds verschrikkelijk zwaar is. Ook daar proberen Syriërs elkaar uit alle macht bij te staan, al dan niet met behulp van buitenaf.

5 augustus 2016

5 augustus 2016

Hoe kun je mensen in Syrië nog bereiken en helpen? Laat staan ze iets bijbrengen wat hun bestaan kan verlichten of een klein beetje hoop voor de toekomst biedt? Deze week is IWPR's nieuwsbrief helemaal gewijd aan ons programma in dit zwaar beproefde land. Een overzicht van de projecten die dankzij de steun van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken nog steeds doorgang vinden, ongeacht alle strijd.