IWPR training course in social media skills, Erbil, December 14-19, 2015.
Photo: IWPR

IWPR Nederland wenst u allen een voorspoedig en vredig 2016 – en dat het jaar vooral veiliger mag worden voor alle (burger)journalisten die hun leven wagen in oorlogsgebieden. ‘We need to create change’ zegt een van de deelnemers aan onze social media training in Irak. Laten wij niet ophouden hen daarbij te helpen.


Volgens Hiwa Osman, een van onze trainers in Irak, worden social media in dit land vooral gebruikt voor vermaak of om verdeeldheid te zaaien. Deze training van IWPR zal daar verandering in brengen. Hoe zorg je dat je boodschap overkomt?

SOCIAL MEDIA TRAINING FOR IRAQI ACTIVISTS

New ways of thinking about effective messaging. 

Social media are a powerful tool for advocacy and accurate news anywhere, but especially in Iraq, where continuing conflict on the ground engenders so much propaganda, misinformation and uncertainty.


Ze is twintig jaar oud. Haar studie medicijnen kon ze niet afmaken, toch staat ze dagelijks aan de operatietafel. Hanin Abdul Rahman (niet haar echte naam) vertelt in dit aangrijpende relaas waarom ze na lang aarzelen besluit haar geboortestreek te ontvluchten. Vanuit Ghouta reist ze naar Damascus, om daar een nieuw leven op te bouwen en misschien nog iets van haar idealen te verwezenlijken. De onverschilligheid van de inwoners van de Syrische hoofdstad, waar de frontlinies haast even ver weg lijken als in Nederland, treft haar als een mokerslag.

SYRIA: FLEEING FROM ONE PLACE TO THE NEXT

"Many have already left Syria, and very soon I will be joining them." 

Like so many other young men and women before me, I have decided to emigrate to Europe. I am not sure if that decision makes me a coward.