A displaced family from Kobani settle in Aleppo’s Sheikh Maqsud neighbourhood.
Photo: Baraa al-Halabi

Met het oog op het naderende Oekraïne Referendum heeft IWPR NL drie gasten uitgenodigd, die komen vertellen hoe zij dagelijks van binnenuit de strijd aangaan met de corrupte overheid in hun land. De één zette een leger van vrijwilligers op dat hielp duizenden belastende documenten te redden door geshredde papieren aan elkaar te plakken – de ander voert een cohort advocaten aan dat precies weet hoe het gestolen goederen moet terugvorderen en witwaspraktijken aan het licht moet brengen – en de derde is IWPR’s project manager Oekraïene, Katya Laba, die een landelijk netwerk van journalisten opbouwt om nog meer mensen bij de strijd tegen corruptie te betrekken. Dit laatste project wordt gefinancierd door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Zin om bij hun gesprek te zijn op 31 maart einde middag in Amsterdam? Mail dan snel naar dido@iwpr.net om een plaats te reserveren.


Intussen blijven de bijdragen van IWPR’s Damascus Bureau schrijnend als altijd, en ook zoals altijd: anoniem. De veerkracht van de schrijvers is bewonderenswaardig: ze putten hoop uit de kleinste dingen, ze overleven in gruwelijke omstandigheden en soms zijn ze vindingrijker dan ze zelf voor mogelijk hielden.

DISPLACED, AGAIN AND AGAIN

A family suffers the indignity of repeated displacement.


Elektriciteit van een generator: een luxe op het platteland rond Idlib. Eerst de particuliere huizen, daarna zijn hopelijk bakkerijen en ziekenhuizen aan de beurt:

SPARKING UP KFAR NABEL'S POWER SUPPLY

Local initiative aims to boost electricity supply in rural areas.