Women receive training In Kabul.
Photo: John Moore/Getty Images

Op 8 maart jongstleden, Internationale Vrouwendag, publiceerde IWPR global uitsluitend verhalen over vrouwen. Twee hiervan plaatsen we deze week in onze Nederlandse nieuwsbrief, omdat ze zo invoelbaar maken met wat voor problemen deze vrouwen en hun families te maken hebben.

Overigens is onze social media training van Irakese journalisten en activisten nu ook vastgelegd op video, kijk voor een korte impressie op ons Youtubekanaal.


Waarom je in Syrië je bruiloft het beste ’s nachts kan vieren. En dan nog ben je je leven niet zeker. Een bijdrage van IWPR’s Damascus Bureau:

SYRIA: CLUSTERBOMBS ON A WEDDING DAY

How do you celebrate under the risk of constant bombardment? "The wedding should be held after nightfall," my mother said. "The darkness will keep us safe." "No," replied my father. "Driving during the night will make us an easy target for government planes."


Anaid Gogoryan is een door IWPR getrainde journalist die tegenwoordig voor de Chegemskaya Pravda in Abchazië werkt. Lees zijn uitvoerige verslag over de nieuwe abortus wetgeving:

MEDICAL EXPERTS DECRY ABKHAZIA'S ''RASH'' ABORTION BAN

Fears that prohibitions will lead women to seek illegal procedures that could be extremely dangerous. Healthcare officials have urged the authorities in Abkhazia to revise a new law banning abortion, arguing that it will lead to public health problems and do nothing to increase the birth rate.