The children got a chance to learn and enjoy new skills.
Photo: IWPR

IWPR werkt al sinds 2003 in Irak. Niet alleen voeren we daar onze eigen programma’s uit, soms steunen we ook projecten van derden, zoals het ‘Displaced Dreams Project’ van de Rain Organisation for Social Development. Meer dan zevenhonderd kinderen tussen de zeven en 12 jaar kregen nabij Erbil enkele dagen tekenles van kunstacademie studenten. Negentig procent van die kinderen was met hun familie gevlucht voor IS. Tekenen bleek voor hen een welkome manier om hun gevoelens op papier te zetten.

Ook volwassenen vijzelden hun competenties op, maar dan door middel van een sociale vaardigheidstraining. Jong en oud ontdekten dat ze meer in huis hadden dan ze dachten, zelfs in de moeilijkste omstandigheden.


Basisvaardigheden tekenen leren, leidde tot groot plezier. Een geslaagde vis en een fraai gelukte kat schroefden de ambitie op. Volgende stap: Spongebob op papier zetten! De resultaten van deze tekenlessen worden binnenkort in Bagdad tentoongesteld.

ART OFFERS IRAQI CHILDREN FRESH PERSPECTIVE

Five-day project teaches painting and drawing to young people affected by conflict.

Iraqi children displaced by war have learnt to express themselves through visual arts thanks to a new initiative funded by IWPR.


Activisten en professionele journalisten maken in Irak dagelijks gebruik van sociale media. Door de workshops van IWPR beseften een aantal van hen dat dit niet per se betekent dat het plaatsen van berichten altijd veilig en effectief gebeurt:

STEPPING UP ONLINE ACTIVISM IN IRAQ

Trainings focus on safety, content and optimising social media impact

Iraqi journalists, activists and NGO workers have gained essential multimedia and cyber security skills thanks to workshops held by IWPR’s Baghdad office.