Terwijl Syriërs nog worstelen met de gruwelen van de oorlog en voortdurende ontheemding, beginnen tegelijk ook Syrische vluchtelingen terug te keren. Maar naar welk land en wat voor toekomst? Hoe staat het met de positive van vrouwen in het land en welke rol spelen zij in het process van wederopbouw?

Van 25 tot 27 September bezoeken Zaina Erhaim, projectcoördinator van IWPR, en 4 Syrische vrouwelijke activisten Nederland om hierover in gesprek te gaan met beleidsmakers, politici, pers en publiek. Zij hebben geleefd onder het Assad regime, IS-heerschappij, en buiten Syrië. Allemaal hebben ze onderdrukking meegemaakt, maar zijn desondanks blijven werken aan de opbouw van een beter Syrië.

Op 25 september (Humanity House Den Haag) en 27 September (De Balie Amsterdam) kan je een avond bijwonen waar zij korte films zullen tonen over vrouwenactivisme in Syrië, hun verhalen zullen delen en onder begeleiding van Petra Stienen (senator, arabist en publicist) in gesprek zullen gaan over de toekomst van hun land en de rol van vrouwen daarin.

Voor meer informatie zie:

https://www.humanityhouse.org/agenda/de-toekomst-van-syrie-de-visie-van-vrouwen-van-binnenuit/

https://www.debalie.nl/agenda/podium/future-syria%3a-a-view-from-women-on-the-inside/e_9783603/p_11772447/