IWPR event in Bishkek, foto door IWPR.

Nepotisme en etnische vooroordelen belemmeren innovatie

Centraal-Aziatische landen falen in hun inspanningen om hun arbeidspotentieel nieuw leven in te blazen, aldus experts tijdens een IWPR-evenement in Bishkek in Kirgizië.

Het event maakt onderdeel uit van het ‘Giving Voice, Driving Change – from the Borderland tot he Steppes Project’, een doorlopend project om de capaciteit van jonge experts en analisten te vergroten. Het project ontvangt financiële steun van het Noorse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Hoewel verschillende staten beurzen voor studie in het buitenland hebben geïntroduceerd in de hoop dat terugkeerders meer innovatieve praktijken zullen introduceren, met name in de publieke sfeer, heeft dit weinig succes gehad. Deelnemers vertelden dat een Sovjettijdperk-mindset, gecombineerd met nepotisme en etnische vooroordelen, een effectief beleid belemmert.

Lees hier de rest van het artikel.