Photo © Dan Kitwood/Getty Images

'Vrouwen dringen als nooit tevoren publiekelijk aan op een heroriëntering van de relaties tussen de geslachten en tonen het lef om op te staan - in kantoren en op straat, in de pers en sociale media, zelfs voor het wereldwijde publiek bij de Academy Awards. Al deze vrouwen nemen risico's en verdienen felicitaties - net als de mannen die hen steunen. Maar op Internationale Vrouwendag viert en feliciteert IWPR die vrouwen die opstaan in nog moeilijkere omstandigheden, en die vrouwen die dit altijd hebben gedaan.'

Lees hier de rest van de blog van Anthony Borden, Executive Director van IWPR, en hier de special IWPR 'Press for progress' pagina ter ere van Internationale Vrouwendag met succesverhalen van en over vrouwelijke journalisten en activisten in de frontlinies wereldwijd.